tirsdag den 3. januar 2012

Sådan køber du en crosstrainer

Crosstrainere har eksisteret i lang tid, så der er et godt udvalg af dem i butikkerne, du finder dem både i sportsbutikker og i Bilka.

Men der er kæmpe forskel i kvalitet, så hvordan finder du den bedste crosstrainer? Kvaliteten er direkte afgørende for succesen af din træning.

Der findes et væld af maskiner på markedet og du kan finde lige så mange subjektive test af crosstrainere. Maskinerne har ofte meget forskellige funktioner, og priserne varierer utroligt meget på crosstrainere

Leder du efter en brugt crosstrainer, så bliver det endnu sværere, da sælgerne på fx ”Gul og Gratis” ofte er meget optimistiske med prissætningen, da crosstrainere er uhyre populære. Det er dog muligt at gøre et kup ved en brugt crosstrainer, men som udgangspunkt skal du altid gå efter de dyre mærker.

Den enkleste måde at finde den rigtige crosstrainer er ved kun at se på prisen, billig eller dyr, uanset dine ønsker så har du sandsynligvis en max pris. Så hvis maskinen er dyrere end dit budget, så kan det reelt være ligegyldigt hvor gode funktioner den har eller hvor god kvaliteten er. Som så meget andet, så gælder reglen om, at god kvalitet koster mere, men at der også er balancegang mellem kvalitet og pris.

Pris og kvalitet
Der er rigtig mange billigere maskiner, der er tilgængelige for de fleste danskeres kriseramte pengepung, men det er denne del af markedet, hvor du skal være ekstra forsigtig. Maskinerne i supermarkedet er billige, men også ofte i tvivlsom kvalitet fra relativt ukendte fabrikanter i Kina. Der er også en del gode maskiner i det laveste prisniveau, men du skal kigge dig godt for. Selvfølgelig følges pris og kvalitet, så tricket er at vide, hvilke crosstrainere der byder på en virkelig god værdi til prisen.

Endnu en af de mest grundlæggende måder at undersøge en crosstrainer på, er at se på byggekvaliteten og samlingerne, hvordan stellet er svejset. Det betyder meget om maskinen er spinkel eller med et kraftigt stel, og er du en tung person (120+ kg) skal du også være sikker på at den er designet til dette. Det er voldsomt frustrerende når den nye maskine bryder sammen, og i den sidste ende betyder det også at du får mindre resultater og vægttab.

Samlekvaliteten for en ellipsetræner er meget vigtig, og du bør se på den samlede konstruktion, og hvor godt det hele er skruet sammen. Sørg for at se, om den føles solid og velbygget. Crosstraineren er udsat for en enorm belastning, da du lægger masser af energi i maskinen, en spinkel maskine gør at du uundgåeligt er nødt til at være mere forsigtig = dårligere træning.

Håndtagene på crosstraineren
Føles håndtaget solidt, og kan det holde til at du trækker igennem i længere træningsperioder. På de billigste modeller er det ofte fodstøtterne der er det svageste punkt, og du fortryder hurtigt at du købte den billigste crosstrainer.

Husk de elektroniske tilslutningsmuligheder
Elektronikken er et punkt som mange overser når de shopper crosstrainer, det er noget som man bare forventer virker, desværre er det langt fra altid tilfældet, selv de dyreste modeller kan være stort set umulige at betjene for almindelige motionister.

Prøv altid maskinens funktionalitet hos forhandleren, virker knapperne og er de af en ordentlig kvalitet eller seje og plastikagtige. Virker menuerne og føles betjeningen intuitiv, tænk især på at du skal kunne betjene din nye crosstræner med høj puls og svedige fingre.

Kan der tilsluttes ekstra udstyr til crosstraineren? Nyere maskiner understøtter ofte eksterne bryst pulsmålere (såvel som pulsmålere i håndtagene) og fodpods, faktisk er der dyrere maskiner med integration til musikafspillere som iPod, iPhone, Android og AUX (jackstik).

God fornøjelse med din nye crosstrainer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar